Home
Despre mine Teatru Politica Diverse Contact
 
In loc de CV Carti si proiecte de carti Premii si decoratii Proiecte culturale

 

2009-2013

M-a lovit si pe mine microbul scrisului, nu stiu cat ma va tine. La inceput am simtit nevoia sa pun in evidenta experienta noastra in strada. Eram destul de la inceput, dar ceea ce descoperiseram deja era corect si putea sta bine intr-o carte document, o carte care ma impresioneaza si acum. MAIDANE CU TEATRU este o cartulie subtirica, atata era si experienta noastra in acel moment, este un document despre acei ani, despre oamenii cu care am pus la cale proiectele acelea minunate, despre bucuriile, izbanzile si dezamagirile noastre. Nu mai exista decat cateva exemplare pe care le tin in raft cu o zgarcenie demna de Hagi Tudose. Editorul cred ca mai are pe undeva 500 de exemplare, mi le-a promis la un pret scazut, dar a plecat in Canada sau SUA fara sa mi le dea. Eu mai sper ca intr-o zi le voi avea.

A doua carte a fost DEMISIA. Vorbeste despre experienta mea de parlamentar de Botosani, despre cativa oameni minunati care traiesc acolo si despre multi neaveniti, rataciti in politica asta prafuita si mizerabila de pe la noi. Nu mai exista nici ea si nu am de gand sa o reeditez. A fost o nevoie pe care am resimtit-o imperios, am scris-o si gata.

A treia, SANSA, mi-a editat-o Polirom, am fost foarte mandru de asta, de faptul ca m-au publicat, dar, din pacate, nu a fost un success, in sensul ca nu s-au vandut decat vreo 400 bucati din cele 1200 cat a fost tirajul, si cred ca mai mult de jumatate le-am cumparat eu. Asta este, dar sigur este o carte buna, am scris-o cu mare bucurie, cu drag si cred ca ma reprezinta. Sunt multe lucruri interesante acolo, unele chiar documente autentice, da, este o carte pe care o iubesc. Pacat ca nu o cititi, chiar v-ar face placere.

Lucrarea de doctorat se pune? CLOVNUL, DEPOZITAR DE TEATRALITATE, asa suna si ma gandesc sa o transform totusi intr-o carte adevarata despre clovn. Este nevoie de documentare serioasa, o am si ma gandesc la un capitol foarte serios despre clovnul roman si descoperirea propriului clovn.

Ceva ganduri pentru viitor? Ar fi, dar poate altadata.

2013 decembrie

S-au mai adaugat cateva lucruri si-mi face placere sa le spun.

La inceput a fost gestul, o carte pe care am scris-o impreuna cu Anca, este de fapt o istorie a primilor 20 de ani ai Teatrului Masca, asa cum am izbutit noi doi sa-l facem. Are doua volume, in primul este o trecere in revista a activitatii noastre, in al doilea am trecut toate scenariile pe care am lucrat noi la teatru. este o carte interesanta, in orice caz, pentru cineva care va scrie o istorie a teatrului romanesc dupa 89, va fi o carte care nu vavtrece neobservata.

Commedia dell,arte, clipa astrala a teatrului universal este un compendiu, un manual de Commedia scris pentru studentii mei care nu prea se inghesuiau cu cititul. Am scris-o cu mare placere si asta s-a vazut si in faptul ca s-a vandut extraordinar fiind nevoit sa mai scot un tiraj.

Masca si teatrul stradal, o carte despre fenomenul teatrului in strada, bazata pe un studiu realizat la nivelul Comisiei pentru Cultura din Parlamentul European si pe experienta mea destul de semnificativa. Si ea s-a vandut integral, necesitand un nou tiraj.

Masca si statuia vivanta, o carte care trece in revista experienta noastra colosala in domeniul teatrului stradal si al statuii vivante.


2019

Nu au mai aparut pentru ca nici nu am avut timp pentru asa ceva. Au aparut insa niste idei care ar putea sa se transforme in carti, eventual. Ma gandesc la un miniroman (titlul provizoriu este Padurea), ma gandesc la o carte despre unul dintre cele mai fascinante personaje ale istoriei teatrului universal, Pierrot, la transformarea in carte a tezei mele de doctorat (Clovnul, depozitar de teatralitate) si la o noua carte despre statuia vivanta. Ultima pare a fi in topul preferintelor mele si cred ca se si impune, asadar cred ca o voi scoate anul acesta. Restul…

created by WEBit.ro