Home
Despre mine Teatru Politica Diverse Contact
 
Partide Alte functii Proiecte

 

2018

 


2009-2013

Capitala culturala a Romaniei

Formula pe care o vad eu pentru acest proiect este urmatoarea:
Fiecare capitala de judet devine, timp de un an de zile, singura sau in parteneriat cu o alta, capitala culturala a Romaniei.
Accederea la acesta calitate se face pe baza ofertei directe a fiecarei capitale de judet, atat in ceea ce priveste potentialul cultural propriu cat si in ceea ce priveste disponibilitatea de a aloca o suma cat mai substantiala pentru acest proiect.
Suma disponibilizata de guvern este de 5 milioane E, dintre care jumatate se pune la dispozitia administratiei locale pentru sustinerea propriilor proiecte ce urmeaza a fi derulate, iar cealalta jumatate se constituie in fond accesabil de toate structurile culturale ale Romaniei care vor dori sa participe la evenimentele din judetul care gazduieste Capitala Culturala a Romaniei.
Este solutia cea mai buna pentru a asigura infuzia de fonduri in cultura in asa fel incat sa poata fi cheltuite cu eficienta maxima si fara pierderi colaterale.
Este un proiect pentru cel putin 20 de ani (daca se va alege formula duplexului), este un proiect de o extrema vizibilitate si care acorda sanseĀ  maxime penrtu ca nivelul alocatiilor in cutura sa fie maximizate.
In opinia mea, prima Capitala Culturala a Romaniei ar trebui sa fie Botosani din foarte multe motive, unul, este adevarat, de ordin subiectiv, este acela ca proiectul, in aceasta formula, imi apartine.

Sportul anului

Fiecare an este dedicat unui sport anume.
Acest lucru inseamna:

  • finantare
  • competitie interna cu finalitate nationala

Se alege un sport (de preferat de echipa) si se incearca o finantare fortata timp de un an de zile, in asa fel incat, la sfarsitul acestei perioade, sa existe o infrastructura consolidata, o dotare cu material sportiv si, mai ales, prin organizarea unei competitii la nivel national, cu premii atragatoare, constituirea unei formule atractive pentru competitie, concurenta, valoare.
Se va avea in vedere o cat mai echitabila distribuire a resursei financiare catre toate judetele, in asa fel incat scopul principal, interesul pentru sportul de masa, sa fie cat mai crescut.
Pot fi alese sporturi de echipa altele decat fotbalul, dar se poate insista mai ales pe sporturile cu larga traditie romaneasca, oina, tranta etc.

created by WEBit.ro